Woningen vanaf einde seizoen 2019 ook in de verkoop, nu nog 2 beschikbaar

Voor de rustzoeker die niet afgelegen wil wonen.

In het zuiden, tussen de Cevennen en de Provence, in de buurt van steden als Anduze, Uzes, Montpellier en Nimes ligt Mas Sivelou op de uitlopers van de Cevennen. Gelegen aan een zeer rustige Route Departementale (D285) en met een schitterend uitzicht over de vallei. De doorgaande wegen zijn ver weg dus hier kan je nog genieten van de stilte en de geluiden van de natuur. Een Mas is een oude boerderij met meerdere gebouwen; eigenlijk een klein gehucht. De origine ligt waarschijnlijk in 1500 en vroeger werd hier vee gehouden, zijde geproduceerd met de zijderupsen en in een latere periode ook wijn verbouwd. Na aankoop van de Mas Sivelou hebben we deze compleet verbouwd en gerestaureerd. Het geheel bestaat nu uit totaal 8 woningen.  Deze zijn verdeeld over drie gebouwen:

Het oudste gedeelte met de hoofdwoning, daarnaast een groot huis van 165 m2 met vier slaapkamers en twee woonkamers, aparte grote eetkeuken en drie sanitaire ruimtes, prijs 250.000€.  Verder een klein appartement van 60m2 met één slaapkamer, eigenlijk een grote studio à 140.000€

In een ander gebouw zijn vier woningen gerealiseerd. Allen hebben twee slaapkamers, één of twee badkamers en ze zijn allen verschillend van grootte en indeling. De oppervlaktes variëren van 67 m2 tot 87 m2. Deze zijn allen verkocht.

Van veel recentere datum is de “grange”, een houten chalet zeer ruim van opzet met 86m2, drie slaapkamers en apart gelegen van de andere gebouwen, deze is ook verkocht.

Bij alle woningen zijn ruime terrassen, soms twee soms één, maar altijd vrij gelegen met veel privacy, de grond om de huizen is privé van het betreffende huis. Daarnaast is ieder proportioneel eigenaar van de 10 hectare deel van het domein. Ook het ruime zwembad van 12 x 6 m is gezamenlijk bezit. Voor stallen van fietsen zijn er afgesloten schuren op het terrein.  Mas Sivelou is aangesloten op het gemeentelijk waterleidingnet, er is een ADSL-internetverbinding en ook 3G vaak ook 4G ontvangst voor de mobiele telefoon. Op dit moment zijn er 2 lijnen voor de acht huizen met voldoende capaciteit voor het dagelijks gebruik, mocht je een hogere capaciteit willen is het mogelijk een extra lijn aan te vragen. De elektrische aansluiting van het netwerk is net vernieuwd en heeft flinke overcapaciteit. Voor de afvalwaterzuivering is drie jaar geleden een “microstation” aangelegd; dit is een kleine versie van een gemeentelijke waterzuivering en voldoet aan alle nieuwe milieu eisen.

 

De omgeving is heel divers; in een uur ben je op het strand van de middellandse zee, en direct vanuit Sivelou ben je ook zo in het middelgebergte de Cevennen. Dit is zeer ongerept en dunbevolkt, een waar eldorado voor (auto/motor) wandelaars en fietsers. Ondanks de kalme en rustige ligging is Mas Sivelou zeker niet afgelegen. Op 3 km is een klein dorp Durfort, met twee restaurants een kleine “tout commerce“(mini kruidenier) die ook vers brood verkoopt. Als er voldoende bezetting is komt de bakker ook langs om het brood s ’morgens vers te leveren. Op een kwartier rijden is Anduze. Een zeer levendig stadje met 4 supermarkten, een keus aan kleine winkels waaronder slagers, bakkers. Verder zijn er zeer veel terrassen en restaurants. Op gelijke afstand het iets grotere stadje Saint Hippolyte du fort. Ook dit stadje heeft zijn charme maar is iets rustiger en minder toeristisch als Anduze. Voor grotere culturele of sportieve evenementen, uitgebreid winkelen in het centrum of de grote Hypermarchés, zijn Alès, Nimes, Avignon en Montpellier zeer goed bereikbaar. Vanuit Nederland is het met de auto ongeveer 1150 km. Met de TGV zijn Nimes of Avignon met meerdere treinen per dag bereikbaar en indien je via Brussel reist, maar één keer overstappen als je naar het westen van Nederland gaat. Vliegen is mogelijk via Montpellier (één uur afstand van Sivelou) vanuit Rotterdam of vanaf Marseille (2 uur rijden vanaf Sivelou, vliegveld ook bereikbaar met de trein vanaf Nîmes) naar Eindhoven of Amsterdam.

Door zijn gunstige ligging is Mas Sivelou zeer goed beschermd tegen de koude en krachtige winden zoals de Mistral en de Tramontane. Met de zuidelijke oriëntatie heb je lang de zon op het domein. De Fransen spreken vaak van een “Microclimat” en dat is hier zeker van toepassing op Mas Sivelou. In de winter is het hier altijd enkele graden warmer dan in de nabije omgeving.Wie kiest voor het “concept Sivelou” heeft daarmee wel de lusten maar niet de lasten van een huis in Frankrijk;

Vanwege het feit dat het onderhoud aan het terrein en zwembad door de vereniging van eigenaren gedaan wordt kan je als huiseigenaar werkelijk van je verblijf genieten. De eerste dagen na aankomst gaan niet verloren met het (achterstallige) tuinonderhoud, klaarmaken van het zwembad en andere werkzaamheden. Je kan gebruik maken van de lokale kennis en contacten van de “gardien”, die door de vereniging van eigenaars is aangesteld. Deze voert onderhoud en kan de werkzaamheden uitvoeren of coördineren in het geval van reparaties of veranderingen aan huis, tuin of inrichting. Tevens kan hij in het geval het huis langere tijd leegstaat controleren of alles in orde is zeker na een flinke storm of regenperiode, of het huis alvast voorverwarmen als je in de winter aankomt. Zelf heb ik de restauratie van Mas Sivelou vanaf het begin zelf uitgevoerd en begeleid en ken ik de gebouwen tot in detail.

 

De woningen worden op dit moment compleet ingericht verhuurd dus alles is aanwezig, keukens met apparatuur, volledig servies en alles wat verder in een keuken thuishoort, bedden, zelfs beddengoed, compleet gemeubileerd en gestoffeerd, tuinmeubelen, wasmachine. Dit is alles bij de verkoop inbegrepen. Met de tijd zal je het zeker het huis aan de persoonlijke smaak aanpassen maar dat geeft rustig de tijd net die leuke tafel of stoel op de brocante te zoeken. Of misschien op iedere reis een paar dingen van huis mee te nemen. De staat van onderhoud is zeer goed hier zijn dus weinig of geen kosten te verwachten de eerste jaren.

De woningen zijn geschikt om het hele jaar te wonen en er is geen regelgeving die dit limiteert. Ook in de winter is het heerlijk wonen op Mas Sivelou. Het klimaat is aangenaam met maar een heel enkele keer vorst en veel zonnige dagen waarbij je heerlijk kan fietsen of wandelen. Op het moment zijn de huizen voorzien van houtkachels en elektrische verwarming op de slaapkamers en badkamers. Dit is gebruikelijk bij de meeste huizen hier in de omgeving. Als je geen zin hebt met het hout te sjouwen en de kachel te stoken kan deze gemakkelijk vervangen worden door een “Palletkachel” die gestookt wordt met geperste houtkorrels die in zakken van 10 en 15 kg te koop zijn. Deze zijn zeer comfortabel en op wens uit te rusten met thermostaat en tijdprogrammering. Ze zijn ook zeer economisch, bij verblijf van een heel winterseizoen zullen de stookkosten hiervan tussen de 300 en 500€ bedragen. Voor de liefhebber van de traditionele houtkachel zijn de stookkosten nog geringer; zeker als men zelf het hout kapt op de 8 hectare bos van het domein.

 

Zoals hierboven vermeld ben je als eigenaar van een woning ook proportioneel mede-eigenaar van het gehele domein inclusief zwembad en bijgebouwen als schuren, dit ligt alles vast in notariële aktes waar nauwkeurig in beschreven is welk gedeelte privé of gezamenlijk bezit is. Op de site van de verhuur vind je veel foto’s en beschrijving.

Voor specifieke informatie graag even bellen +33 675 12 62 64 of mailen met sketel@sivelou.com